«Ευάλωτος» ο κωδικός PIN στα smartphones

Ο κωδικός PIN είναι ιδιαιτέρως εύκολο να αποκαλυφθεί από την κάμερα ή το μικρόφωνο ενός smartphone, σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ στη Μεγάλη Βρετανία. Χρησιμοποιώντας το ειδικό πρόγραμμα «PIN Skimmer» οι ερευνητές κατόρθωσαν να εντοπίσουν τους κωδικούς PIN στα smartphones.

Με τη χρήση του προγράμματος μπορεί κάποιος να «αφουγκραστεί» τους ήχους των «εικονικών» πλήκτρων μέσω του μικροφώνου της συσκευής και να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις στο πρόσωπο του κάθε χρήστη

αξιοποιώντας την κάμερα του «έξυπνου» κινητού.

«Αποδείξαμε ότι η κάμερα μπορεί να λειτουργήσει κατασκοπευτικά για τον χρήστη» σημείωσαν οι καθηγητές Ρος Άντερσον και Λορέν Σιμόν, επικεφαλής της σχετικής μελέτης. «Με το πρόγραμμα παρακολουθούμε πώς το πρόσωπο του κάθε χρήστη αντιδρά στους αντίστοιχους ήχους των πλήκτρων καθώς εισάγει το PIN του και μπορούμε, τελικώς, να καταγράψουμε το μυστικό κωδικό του»μ σχολίασε ο κ. Άντερσον, καθηγητής μηχανικής στο Κέιμπριτζ.

Το πρόγραμμα «κατόρθωσε» να... εντοπίσει σωστά τετραψήφια PIN σε ποσοστό άνω του 50%, ενώ το ποσοστό για οκταψήφιους κωδικούς ήταν ελάχιστα βελτιωμένο, φτάνοντας το 60%.

Keywords
Τυχαία Θέματα