Έτοιμος για νέες εκλογές ο Μπερλουσκόνι

Μιλώντας σε συγκέντρωση στη Ρώμη κατά την οποία οι οπαδοί του τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και πατριωτικά τραγούδια με συνθήματα κατά των δικαστών, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έψαλε μαζί τους τον εθνικό ύμνο και τα «έψαλε» ταυτόχρονα στη δικαιοσύνη και στην κεντροαριστερά, δηλώνοντας έτοιμος για νέες εκλογές, παρά την καταδίωξή του από τους αριστερούς δικαστές, όπως ισχυρίσθηκε.

«Μετά την αμφιβόλου αποτελέσματος εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, εάν ο Μπερσάνι

και το Δημοκρατικό κόμμα επιμείνουν στη γελοία απόπειρα να κυβερνήσουν σχηματίζοντας κυβέρνηση μειοψηφίας και τα καταφέρουν εντέλει θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι η αντιπολίτευσή μας θα είναι πολύ σκληρή, χωρίς συμβιβασμούς τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στους δρόμους, μαζί με τους ανθρώπους που υποφέρουν απ' την κρίση, την οποία το Δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να δει» υποστήριξε ο ο ηγέτης του Λαού της Ελευθερίας στην ομιλία του.

Ο Μπερλουσκόνι απαιτεί να έχει λόγο στην ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας, καθώς η θητεία του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο λήγει στα μέσα Μαΐου, με δεδομένο ότι η κεντροαριστερά ανέδειξε δικούς της προέδρους στη Βουλή και στη Γερουσία. «Εάν η Αριστερά θελήσει και την προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι πραξικόπημα» διακήρυξε ο Καβαλιέρε.

Η κεντροαριστερά εχει την πλειοψηφία στη Βουλή όχι όμως στη Γερουσία.

Την ίδια ώρα, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Μπερσάνι συνεχίζει για δεύτερη ημέρα τις επαφές με τους κοινωνικούς εταίρους και τη Δευτέρα θα συναντηθεί με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα