Έτοιμη να βοηθήσει την Κύπρο η Κομισιόν

«Η κατάσταση στην Κύπρο είναι σοβαρή και πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως» δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας της Ε.Ε. Όλι Ρεν, επισημαίνοντας πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι πρόθυμη να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης για την Κύπρο.

«Η Επιτροπή είναι έτοιμη να βοηθήσει», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον

Ο' Κόνορ, αποφεύγοντας, ωστόσο, να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τα διάφορα σενάρια που εξετάζονται από την κυπριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Όλι Ρεν, η η Κύπρος θεωρείται «σημαντική συστημικά», προσθέτοντας πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι έτοιμοι να δώσουν λύση, λαμβάνοντας μια απόφαση είτε πραγματοποιώντας έκτακτη σύνοδο ή τηλεδιάσκεψη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τηρεί στάση αναμονής αλλά και εποικοδομητικής συνεργασίας τόσο με την Κύπρο, όσο και με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη τεθεί από την ΕΚΤ το χρονοδιάγραμμα εντός του οποίου η Κύπρος πρέπει να παρουσιάσει μια «αξιόπιστη και συνεκτική λύση».

Ανήσυχος για την κατάσταση στην Κύπρο εμφανίζεται και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος βρίσκεται από την Τετάρτη στη Μόσχα στο πλαίσιο της Συνόδου Ε.Ε.- Ρωσίας.Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ολιβιέ Μπαγί, το θέμα της Κύπρου θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το απόγευμα στη Μόσχα ο κ. Μπαρόζο με τον ρώσο πρωθυπουργό, Ντιμίτρι Μεντβέντεφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα