Εσωκομματικό κάλεσμα Τσίπρα για στήριξη της κυβέρνησης

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίας απεύθυνε κάλεσμα στα μέλη της Γραμματείας να στηρίξουν την κυβέρνηση στη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τα μέλη του οργάνου για την πορεία της διαπραγμάτευσης, καθώς και για τις ελληνικές αντιπροτάσεις, που κατέθεσε εκ νέου

η κυβέρνηση στους δανειστές αναφορικά με το δημοσιονομικό ζήτημα και το χρέος.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει στην κατάθεση ουσιαστικών προτάσεων, που μπορούν να δώσουν μια βιώσιμη λύση», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία και συμπλήρωσε, λέγοντας πως «τώρα βρισκόμαστε στο πιο ουσιαστικό και κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων και το κόμμα πρέπει να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στήριξης της κυβερνητικής προσπάθειας».

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός υπερτόνισε «τη σημασία του λαϊκού παράγοντα στη διαμόρφωση των εξελίξεων», εκτιμώντας ότι «η στήριξη της κυβέρνησης από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο της χώρας στη διαπραγμάτευση». «Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση έχει μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή την οποία και εφαρμόζει και δεν εξετάζει σενάρια εκλογών», επισήμανε ο ίδιος.

Παππάς: Ζητάμε σαφή και γραπτή απάντηση στις προτάσεις μας

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς διεμήνυσε προς τους εταίρους, πως η Αθήνα ζητεί από την Κομισιόν «σαφή και γραπτή απάντηση».

«Καμία απάντηση δεν έχει λάβει η Αθήνα εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με τη νέα πρόταση που η ελληνική πλευρά έχει υποβάλει προς τους θεσμούς», έγραψε ο υπουργός Επικρατείας σε ανάρτησή του στο Facebook, για να συμπληρώσει, λέγοντας πως «με διαρροές δεν ανοίγουμε διάλογο».

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα