ΕΣΕΕ: Επιλεκτική ευαισθησία του ΥΠΑΝ στις εμπορικές μισθώσεις

Για «επιλεκτική ευαισθησία που φανερώνει πολιτικές προτεραιότητες από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης, οι οποίες απογοητεύουν τον εμπορικό κόσμο της χώρας», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, αναφερόμενος στο θέμα των εμπορικών μισθώσεων και της επαγγελματικής στέγης.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «θα ήταν ενθαρρυντικό το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να επεδείκνυε την ίδια ζέση που επέδειξε με το ζήτημα των Κυριακών και στο συγκεκριμένο

φλέγον θέμα για όλους τους εμπόρους».

«Το υπουργείο οφείλει να διαπραγματευτεί με την τρόικα, να αρνηθεί την καταστροφική επιλογή της πλήρους απελευθέρωσης και της κατάργησης και να υπερασπισθεί με σθένος τη βελτίωση του νομικού πλαισίου για τις επαγγελματικές μισθώσεις σύμφωνα με τις προτάσεις μας», δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, «η διάθεση για διάλογο δεν θα έπρεπε να εκλαμβάνεται ως αδυναμία», ενώ πρόσθεσε ότι «όσο συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, τα προβλήματα της ελληνικής αφοράς παραμένουν και δεν πρόκειται να λυθούν εάν απλά τα καλύπτουμε με ένα πέπλο επίπλαστης αισιοδοξίας».

«Εκτός και αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο ιδιωτικός τομέας, στον οποίο εμείς δραστηριοποιούμαστε για δεκαετίες θα αναπτυχθεί με πλειστηριασμούς και εξώσεις», κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα