ΕΣΑμεΑ: Κινδυνεύει η ζωή των ατόμων με αναπηρία

«Τα άτομα με αναπηρία βρίσκονται πλέον μόλις λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα του Καιάδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ σχολιάζοντας την απόφαση των ιδιωτικών κλινικών για αναστολή της επί πιστώσει νοσηλείας ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ από τις 8 Οκτωβρίου 2012.

Τα άτομα με αναπηρία αναφέρουν ότι εάν η απόφαση πραγματοποιηθεί «είναι βέβαιο ότι χιλιάδες άτομα με χρόνιες παθήσεις και αναπηρίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αδυναμία τους να

προκαταβάλλουν το κόστος των θεραπειών τους». Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι «κυριολεκτικά κινδυνεύει η ίδια η ζωή ατόμων που ανήκουν σε σοβαρές και βαριές κατηγορίες αναπηρίας όπως είναι οι αιμοκαθαρόμενοι νεφροπαθείς τελικού σταδίου».

Παράλληλα, τα άτομα με αναπηρία καλούν τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες «για να δώσει τώρα τέλος στην τρομοκρατία κάτω από την οποία ζουν τα άτομα με αναπηρία και οι χρόνια πάσχοντες της χώρας μας».

«Είναι ηθική, κοινωνική και νομική υποχρέωση της κυβέρνησης να βάλει τέλος στην τρομοκρατία και τον επερχόμενο εφιάλτη για τα άτομα με αναπηρία τους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειές τους!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα