Ερώτηση 24 βουλευτών της Ν.Δ. προς τον ΑλέξηΤσίπρα για το Plan B του Γιάννη Βαρουφάκη

Στην κατάθεση ερώτησης στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προχώρησαν 24 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ερωτούν τον κ. Τσίπρα για τα όσα φέρεται να είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάννης Βαρουφάκης για το Plan B, σύμφωνα με το οποίο είχε εν γνώσει του πρωθυπουργού εκπονήσει σχέδιο για το πως η χώρα θα έκανε χρήση ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος

με IOU, το οποίο θα μπορούσε σε μια νύχτα να γίνει μετάβαση στη δραχμή.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Ν.Δ. καλούν τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή «αν ήταν σε γνώση του ή υπό την έγκρισή του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων».

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι οι ενέργειες που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών, όπως αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών αλλά τυχόν και ποινικών ευθυνών και ζητούν να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά το θέμα.

Πηγή: efsyn.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα