Ερό: Ο Ολάντ δεν γνώριζε για τα ψεύδη του Καϊζάκ

Τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ σπεύδει να υπερασπιστεί ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό, τονίζοντας πως ο ίδιος δεν «είχε καμία πληροφορία» για το μυστικό τραπεζικό λογαριασμό στο εξωτερικό του πρώην υπουργού Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ.

«Μπορώ να σάς πω ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε καμία πληροφορία», τόνισε ο Ερό στο ραδιοσταθμό France Inter.

Σε

μια μακρά τηλεοπτική ομολογία του, την Τρίτη, ο Ζερόμ Καϊζάκ που παραιτήθηκε από την κυβέρνηση στις 19 Μαρτίου, δήλωσε ότι «αγνοεί» «σε ποιο βαθμό γνώριζε» ο πρόεδρος την υπόθεσή του, η οποία έχει προκαλέσει πολιτική κρίση στη Γαλλία.

«Εάν είχε πληροφορίες, πιστεύετε έστω και για μια στιγμή, όπως και εγώ εάν γνώριζα, ότι θα διοριζόταν υπουργός Προϋπολιγισμού; Προφανώς και δε θα είχεποτέ συμβεί αυτό», δήλωσε ο Ερό.

«Και εάν είχαμε πληροφορίες ότι διατηρούσε λογαριασμό στο εξωτερικό πριν από την έναρξη της δικαστικής έρευνας πιστεύετε ότι δεν θα είχαμε κάνει τίποτα; Θα είχε φύγει αμέσως από την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Ο Ερό, χαρακτήρισε τη συνέντευξη του Καϊζάκ στο ενημερωτικό δίκτυο BFMTV «αξιοθρήνητη» γιατί είναι «ένας άνθρωπος που έλεγε ψέματα» και για το λόγο αυτό δεν μπόρεσε να τη δει ως το τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα