Ερντογάν κατά δικαστών

Επίθεση στο δικαστικό σώμα της Τουρκίας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν με αφορμή την έρευνα που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα για τη διαφθορά και η οποία απειλεί ουσιαστικά την κυβέρνησή του.

Ο τούρκος πρωθυπουργός μιλώντας σε οπαδούς του στη Μανίσα, κατηγόρησε τους δικαστές λέγοντας: «Ορισμένοι δικαστές, δυστυχώς, ενεργούν σε συντονισμό με ορισμένες εγκληματικές οργανώσεις και σε συνεργασία με ορισμένα μέσα ενημέρωσης για να κατηγορήσουν αθώους ανθρώπους αποκαλύπτοντας εμπιστευτικά έγγραφα.

Θέλουμε ενότητα, αλληλεγγύη. Ορισμένα κινήματα, μέσα ενημέρωσης

και επιχειρηματικοί ή πολιτικοί κύκλοι ενορχήστρωσαν από την Τουρκία αυτή τη γεμάτη μίσος συνωμοσία", πρόσθεσε μιλώντας στη συγκέντρωση που οργανώθηκε από το κόμμα του, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης και πάλι μια "συμμορία στο εσωτερικό του κράτους" ότι βρίσκεται πίσω από την έρευνα που υποχρέωσε τρεις υπουργούς του να παραιτηθούν.

Ο τούρκος πρωθυπουργός βάλει, χωρίς να την κατονομάζει, την οργάνωση του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος, αφού υπήρξε για καιρό σύμμαχός του, άρχισε πόλεμο εναντίον της κυβέρνησής του για να καταγγείλει ένα σχέδιο για την κατάργηση ιδιωτικών σχολείων.

"Οι εξελίξεις αυτές δεν έχουν στόχο το AKP, αλλά την Τουρκία", επέμεινε ο Ερντογάν, "δεν μπορούν να δεχθούν την ιδέα ότι η Τουρκία αναπτύσσεται".

Keywords
Τυχαία Θέματα