Έρημη πόλη θυμίζει η Χανγκτζόου πριν από τη σύνοδο των G20

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με ερημωμένη πόλη μοιάζει η Χανγκτζόου λίγο πριν από την άφιξη των ηγετών των 20 μεγαλύτερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου για τη διήμερη σύνοδο των G20 η οποία θα ξεκινήσει αύριο.

Αυτό συμβαίνει επειδή η κινεζική κυβέρνηση ενθάρρυνε τους κατοίκους να πάνε διακοπές και να «αδειάσουν» την εν λόγω πόλη προκειμένου να είναι εφικτή η εφαρμογή των αυστηρών μέτρων ασφαλείας στην επικείμενη σύνοδο κορυφής.

Οι κάτοικοι της Χανγκτζόου εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και έφυγαν μαζικά, καθώς οι αρχές κήρυξαν αργία μιας εβδομάδας.
Έτσι, δρόμοι και εμπορικά κέντρα γύρω από το κύριο συνεδριακό κέντρο στην «καρδιά» της Χανγκτζόου, μιας πόλης 9 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι σε μεγάλο βαθμό έρημοι, καθώς λίγα αυτοκίνητα και άνθρωποι κυκλοφορούν, ενώ τα καταστήματα έχουν κατεβασμένα τα ρολά.

Οι εργασίες έχουν σταματήσει και στα εργοτάξια, κάτι που συμβαίνει σπάνια σε μια χώρα όπου οι εργάτες δουλεύουν με βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο.

Επιπλέον περισσότερα από 200 χαλυβουργεία σε γύρω περιφέρειες έχουν κλείσει προσωρινά στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τη ρύπανση στη διάρκεια της συνόδου κορυφής.

Το άρθρο Έρημη πόλη θυμίζει η Χανγκτζόου πριν από τη σύνοδο των G20 εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα