Έρευνα για τη διόγκωση του ελλείμματος το 2009

«Ανοίγει» και πάλι το θέμα του ελλείμματος και των στοιχείων που έδωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Έτσι, την έρευνα των αιτιάσεων σχετικά με χειρισμούς στην ανάκριση για την έρευνα της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστας από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Αθηνών και τον προϊστάμενο του συμβουλίου επιθεώρησης των δικαστηρίων.

Σύμφωνα

με το ΑΜΠΕ, ο αντιεισαγγελέας απέστειλε στους δύο επικεφαλής την αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Ι. Αδαμόπουλου, στην οποία γίνεται μνεία στην καταγγελία της Ζωής Γεωργαντά, πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, ότι η ανακρίτρια της ζήτησε να συναντηθούν εκτός γραφείου και με την οποία ζητά να διενεργηθεί έρευνα.

Από την εισαγγελία εφετών ζητείται να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχετικά με το κλείσιμο της έρευνας και από την επιθεώρηση των δικαστηρίων να ερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της 5ης ειδικής ανακρίτριας που χειρίστηκε την υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα