Έρευνα για τα αίτια θανάτου του Μπερεζόφσκι

Έρευνα προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια του θανάτου του Ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι διενεργεί η βρετανική δικαιοσύνη.

Ο Μπερεζόφσκι βρέθηκε νεκρός, κλειδωμένος στο μπάνιο της έπαυλής του κοντά στο Άσκοτ, κοντά στο Λονδίνο το περασμένο Σάββατο, ενώ η αστυνομία αποδίδει το θάνατο του 67χρονου σε απαγχονισμό.

Άτομα από το στενό κύκλο του Ρώσου μεγιστάνα απορρίπτουν το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, τη στιγμή που η μεγάλης κυκλοφορίας ταμπλόιντ εφημερίδα Komsomolskaya Pravda, η οποία

πρόσκειται στο Κρεμλίνο, κυκλοφόρησε χθες με πρωτοσέλιδο τίτλο: «Απαγχονίστηκε ο Μπερεζόφσκι ή τον βοήθησαν να το κάνει;».

Η κόρη του Μπερεζόφσκι, Αναστασία, σε δηλώσεις της ανέφερε: «ο πατέρας μου δεν ήταν ο τυπικός γονέας. Δεν είχε τίποτα το συνηθισμένο πάνω του. Εβαζε χρώμα στη ζωή μου με άπειρους τρόπους και ξέρω ότι αυτό που τον απασχολούσε περισσότερο ήταν να κάνει περήφανα όλα τα παιδιά του».

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ρώσους επιχειρηματίες και μέλος της ομάδας των αυτοεξόριστων πολέμιων του Πούτιν στο Λονδίνο. Είχε σχέσεις με τον πρώην μυστικό πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινένκο - ο οποίος πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο, μια ραδιενεργή ουσία, το 2006.

Keywords
Τυχαία Θέματα