Έρχονται τα πρόστιμα!

Του Σταύρου Μονεμβασιώτη

Να ασφαλίσουν τα οχήματά τους θα κληθούν περίπου ένα εκατομμύριο ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, οι οποίοι κυκλοφορούν στους δρόμους, χωρίς καμία κάλυψη από ασφαλιστική εταιρεία. Μαζί με την ειδοποίηση θα φτάνει όμως και το ηλεκτρονικό «μπιλιετάκι» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων με πρόστιμο 250 ευρώ.

Όσοι ειδοποιηθούν θα πρέπει εντός οκτώ ημερών να ασφαλίσουν το όχημα τους πληρώνοντας και το πρόστιμο ή να αποδείξουν ότι είναι ήδη ασφαλισμένο και οι υπηρεσίες

έκαναν λάθος. Αν δεν κάνουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο και η προθεσμία των οκτώ ημερών παρέλθει, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 500 ευρώ, αντιμετωπίζοντας και μια σειρά διοικητικών κυρώσεων που περιλαμβάνουν:
Αφαίρεση πινακίδων, διπλώματος και άδειας κυκλοφορίας για έξι μήνες.

Σε περίπτωση ατυχήματος η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας ισχύει για δύο χρόνια και σε περίπτωση υποτροπής για τρία έτη, ενώ προβλέπεται και χρηματική ποινή που φτάνει έως τις 3000 ευρώ.

Πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου 250 ευρώ για δίκυκλα, 500 ευρώ για ΙΧ και 1000 ευρώ για λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης.
Φυλάκιση από δύο μήνες έως ένα έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα