Έρχονται οι τροϊκανοί, ετοιμασίες στο Μαξίμου

Η έλευση του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα (Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου) ανεβάζει τις στροφές του ελληνικού οικονομικού επιτελείου. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα (22/09).

Η ικανοποίηση των προαπαιτούμενων μέτρων για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ στα μέσα Οκτωβρίου, τα σχέδια αναδιάρθρωσης

των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, η τοποθέτηση σε διαθεσιμότητα 12.5000 δημοσίων υπαλλήλων, ο νέος κώδικας για τους δικηγόρους και η αποπληρωμή των χρεών προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, τα βασικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση.

Κορυφαίο ζήτημα και ο τρόπος εφαρμογής του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων.

Παράλληλα, αναμένεται να προσδιοριστεί το ύψος της ύφεσης εφέτος (το χαμηλότερο ποσοστό επηρεάζει θετικά το έλλειμμα και το χρέος), αλλά και να οριστικοποιηθεί η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας αναμένεται να επανέλθουν μετά τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να τεθούν τα ζητήματα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, του δημοσιονομικού κενού και της επικαιροποίησης του Μνημονίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, στο τρίτο στάδιο, που προσδιορίζεται χρονικά για τους δύο τελευταίους μήνες του έτους, θα γίνει η διαπραγμάτευση για το χρηματοδοτικό κενό και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους.

Επαφές του υπουργού Οικονομικών

Με στόχο την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τον Moody's, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ενημέρωσε σήμερα (20/09) στελέχη του οίκου αξιολόγησης.

Σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, υπήρξε ενημέρωση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσον αφορά στα δημοσιονομικά μεγέθη, για την πορεία του ΑΕΠ και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ακόμη ότι αναμένεται να ακολουθήσει η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας μετά από την ολοκλήρωση του ελέγχου της τρόικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα