Έρχονται 200 αξιωματικοί της Europol στα νησιά του Αιγαίου – Ψάχνουν τζιχαντιστές

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πάνω από 200 αξιωματικοί της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Europol αναμένεται να έρθουν στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου τις επόμενες εβδομάδες. Στόχος τους ο διεξοδικός έλεγχος των προσφυγικών ροών προκειμένου να συλλαμβάνονται όσοι είναι μέλη των τζιχαντιστών και υποκρίνονται τους πρόσφυγες για να περάσουν στην Ευρώπη.

Ο επικεφαλής της Europol, Ρομπ Γουένραϊτ παραδέχτηκε μία εξέλιξη, η οποία έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τις μυστικές υπηρεσίες των ευρωπαϊκών κρατών. Το Ισλαμικός Κράτος (ΙΚ), θέλοντας να απαντήσει στα χτυπήματα

που δέχεται εντός Συρίας και Ιράκ, αποφάσισε να στείλει σκληροπυρηνικά μέλη του στην Ευρώπη, έτσι ώστε να επηρεάσουν πρόσφυγες στα κέντρα φιλοξενίας.

«Οι αξιωματικοί θα αναπτυχθούν στα ελληνικά νησιά, ίσως και στην Ιταλία. Θα υπάρξει μια δεύτερη γραμμή άμυνας. Ελπίζουμε να αναπτύξουμε ορισμένους αξιωματικούς μέσα στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, καθώς ανησυχούμε για αναφορές ότι αυτού του είδους τα κέντρα γίνονται στόχος προσπαθειών ριζοσπαστικοποίησης μεταναστών», υποστήριξε σχετικά ο Γουέινραϊτ.

Οι περίπου 200 αξιωματικοί που θα φτάσουν στην Ελλάδα, θα αναπτυχθούν στα νησιά του Αιγαίου και θα χρησιμοποιήσουν μεθόδους της αγγλικής ασφάλειας. Επιπλέον ο Ρ.Γουένραϊτ είπε πως την περασμένη εβδομάδα η Europol ανακάλυψε σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα διάφορα διαβατήρια, τα οποία προορίζονταν για να χρησιμοποιηθούν από τζιχαντιστές.

Το άρθρο Έρχονται 200 αξιωματικοί της Europol στα νησιά του Αιγαίου – Ψάχνουν τζιχαντιστές εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα