Έρχεται από τα… παλιά ο συντάκτης της προκήρυξης για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στο κενό δύο χρόνων… «βουτάει» η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, στην προσπάθειά της να δώσει πειστικές απαντήσεις κι έτσι να μπει στα ίχνη αυτών, που συναποτελούν την Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Την οργάνωση, η οποία ανέλαβε με πολυσέλιδη προκήρυξη την ευθύνη τόσο για την επίθεση με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, όσο και για τους πυροβολισμούς στη μεξικανική πρεσβεία στο Κολωνάκι, τον περασμένο Ιούλιο.

Πρόκειται για την ίδια ομάδα, η οποία στις 3 Ιουλίου 2014, είχε αναλάβει επίσης με προκήρυξη στο

indymedia την ευθύνη για τους πυροβολισμούς στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαρ. Τρικούπη, παραμονές των ευρωεκλογών.

Προτεραιότητα του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, είναι η απάντηση στην εύλογη ερώτηση γιατί και πως μεσολάβησαν δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι να επανεμφανιστεί μια ομάδα, η οποία στην πρώτη προκήρυξη σε αντίθεση με τη σημερινή, δεν είχε δώσει ολόκληρο το ιδεολογικό της «πορτρέτο» και την ευρύτερη στόχευσή της.

Έτσι, τουλάχιστον για να μπουν στα ίχνη των εκτελεστών των ενεργειών, που, πάντως, προκύπτει εμμέσως ότι δεν είχαν ως τώρα στόχο ανθρώπινες ζωές, οι ερευνητές καλούνται να ανά ψηλαφίσουν γεγονότα που συνέβησαν αυτά τα δύο χρόνια και είχαν ως αποτέλεσμα την- αναγκαστική;- σιωπή των δύο χρόνων.

Κάποια στοιχεία λανθασμένων αναφορών ημερομηνιών κατά τις οποίες συνέβησαν οι επιθέσεις στις πρεσβείες του Μεξικό και της Γαλλίας, αλλά και η «προδιδόμενη» μεγάλη ηλικία του συντάκτη της προκήρυξης-μανιφέστου- σε αντίθεση με το νεαρό της ηλικίας των κρανοφόρων της «γραμμής κρούσης»- δημιουργούν μια υποψία.

Ότι άλλος είναι ο συντάκτης της προκήρυξης, ο οποίος δίνει την εντύπωση ότι έχει μεγάλο παρελθόν στους χώρους αυτούς και σαφώς άλλοι αυτοί που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας τα χτυπήματα, που απώτερο στόχο κατά τους ίδιους έχουν «ένα νέο διεθνές επαναστατικό κίνημα».

Στο κείμενο γίνεται εκτενής ανάλυση στη βάση μελέτης από τις «τις ήττες του παρελθόντος» με στόχο ένα διεθνές επαναστατικό κίνημα, καταλήγοντας στο ότι «η κύρια αντίφαση που διέλυσε το επαναστατικό κύμα του 20ού αιώνα είναι ο κρατισμός».

«Η οργάνωσή μας αγωνίζεται για να συγκροτηθεί ένα μαζικό διεθνιστικό επαναστατικό κίνημα, δυναμώνοντας τη μαχητική αντίσταση σε όλο το φάσμα του ταξικού ανταγωνισμού.

Η οργάνωσή μας είναι μια αυτόνομη πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενότητα των αντικρατικών επαναστατικών δυνάμεων.

Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με το κατέβασμα της ένοπλης πάλης μέσα στα κοινωνικά μέτωπα».

Ο συντάκτης της προκήρυξης αφιερώνει εκτενή χώρο στα όσα συνέβησαν από την δική του οπτική κατά την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία, επί της Βας. Σοφίας.

Στο κείμενο δεν υπάρχει καμία αναφορά στο ότι ο τραυματισμός του αστυνομικού ήταν εσκεμμένος η ότι επεδίωκαν κάτι πιο επώδυνο.

Λένε μάλιστα ότι δεν… κρύφτηκαν πίσω από κανένα διερχόμενο λεωφορείο, όπως γράφτηκε γιατί δεν θα έβαζαν σε κίνδυνο απ’ την έκρηξη τους επιβάτες. «Για τη δράση στη γαλλική πρεσβεία έγραψε μια αστική φυλλάδα ότι κρυφτήκαμε πίσω από ένα διερχόμενο λεωφορείο. Οι κρατικοί λακέδες θέλουν να πουν ότι βάλαμε σε κίνδυνο εργαζόμενους που πήγαιναν το ξημέρωμα στη δουλειά τους, για να προστατευτούν οι αγωνιστές που πραγματοποίησαν τη δράση.

Αλλά στις πέντε παρά τέταρτο ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα δρομολόγια των λεωφορείων. Περνάνε πολύ αραιά υπηρεσιακά λεωφορεία. Ακόμα κι αν αδιαφορούσαμε για τις ζωές των εργαζόμενων, κανένα σχέδιο δεν θα μπορούσε να υπολογίσει σ’αυτό τον τόσο τυχαίο παράγοντα.

Επιλέξαμε να δράσουμε αυτή την ώρα γιατί έχει την λιγότερη κίνηση σε όλο το εικοσιτετράωρο.

Αν βάζαμε σαν προτεραιότητα την ασφάλειά μας θα πηγαίναμε σε ώρα αιχμής για να περάσουμε αθέατοι και να χαθούμε μέσα στη κίνηση.

Έτσι θα έπρεπε να επιλέξουμε να βάλουμε σε κίνδυνο περαστικούς ανθρώπους ή να πετάξουμε τη χειροβομβίδα μέσα στην αυλή της πρεσβείας από τη πλευρά της Ακαδημίας που είναι απομονωμένη από το δρόμο, χωρίς να γνωρίζουμε αν κάποιος υπάλληλος ή μια καθαρίστρια βρισκόταν εκεί τυχαία.

Αντί γι’αυτό επιλέξαμε να δράσουμε μπροστά στους μπάτσους την ώρα που η κίνησή μας δεν θα είχε καμία κάλυψη».

Ως προς τα «γιατί» της επίθεσης στην γαλλική πρεσβεία, αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Το Γαλλικό κράτος βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του ληστρικού καπιταλιστικού πολέμου ενάντια στο πλανήτη.
Προστατεύει τη μονοπωλιακή εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και τις επενδύσεις του στη Β. Αφρική και τη Μ. Ανατολή με στρατιωτικές επεμβάσεις και κάθε είδους υποστήριξη σε αντεπαναστατικές δυνάμεις.
Ο γαλλικός μιλιταρισμός είναι βασικός πυλώνας του ΝΑΤΟ και της στρατιωτικής πτέρυγας της ΕΕ>>.

Αναφέρονται όμως και στο ζήτημα του Λιβανέζου Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά, ο οποίος κρατείται στις γαλλικές φυλακές για δύο δολοφονίες ξένων αξιωματούχων,(Αμερικανού και Ισραηλινού), επί γαλλικού εδάφους.

«Η υποκρισία της αστικής δημοκρατίας ξεγυμνώνεται με το καθεστώς εξαίρεσης που επιφυλάσσει για τους αιχμάλωτους αγωνιστές.

Ο Λιβανέζος αγωνιστής Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλά βρίσκεται στις γαλλικές φυλακές από το 1984 μετά από ένα μπαράζ επιθέσεων ενάντια στο αμερικάνικο και στο ισραηλινό κράτος.

Σύμφωνα με τους γαλλικούς νόμους έπρεπε να αποφυλακιστεί από το 1999.

Αλλά η κράτησή του Αμπνταλά παρατείνεται παράνομα επειδή παραμένει ένας αμετανόητος επαναστάτης».

Για την επίθεση με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Μεξικό, αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Το νέο ζαπατιστικό κίνημα που εκδηλώθηκε στην επαρχία Ciapas το 1994 αντιμετωπίζει δυο δεκαετίες τώρα τη δολοφονική δράση του μεξικάνικου κράτους και παρακράτους. Πριν δυο χρόνια η τοπική αστυνομία της πολιτείας Guerrero με τη βοήθεια μιας συμμορίας δολοφόνησε και εξαφάνισε 43 φοιτητές. Βασανισμοί, βιασμοί, δολοφονίες και εξαφανίσεις είναι η καθημερινή πρακτική του μεξικάνικου κράτους».

Υπενθυμίζεται ότι στην ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ του 2014, γινόταν εκτενής αναφορά στη θέση του κόμματος στην υπό δημιουργία τότε φυλακών τύπου Γ.

Το άρθρο Έρχεται από τα… παλιά ο συντάκτης της προκήρυξης για την επίθεση στη γαλλική πρεσβεία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα