Επιβεβαίωση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για απολύσεις 2000 υπαλλήλων εντός του Ιουνίου

«Υποχρεωτικός είναι ο σχεδιασμός των απολύσεων στο δημόσιο», σύμφωνα με όσα απάντησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, που αφορούσε στις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2015 και το κλείσιμο των ΔΕΚΟ, όπως συνέβη με την ΕΡΤ.

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας αποστολής ελέγχου, η Επιτροπή, η ΕΚΤ

και το ΔΝΤ συζήτησαν με τις ελληνικές αρχές μια σειρά θεμάτων σχετικά με τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης η οποία θα καταστήσει τη διοίκηση πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική», δήλωσε ο Όλι Ρεν προσθέντας: «Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στον υποχρεωτικό σχεδιασμό των αποχωρήσεων και στην κινητικότητα των εργαζομένων, στην οριστικοποίηση των σχεδίων στελέχωσης και στον σχεδιασμό της αξιολόγησης των εργαζομένων».

«Οι διαβουλεύσεις δεν περιελάμβαναν την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων. Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων διατίθενται στην έκθεση συμμόρφωσης που δημοσίευσε η Επιτροπή, σε συνεννόηση με την ΕΚΤ», κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονοικών Υποθέσεων.

Τα λόγια του Επιτρόπου, επιβεβαιώνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για «λουκέτο» στην ΕΡΤ και 2000 απολύσεις μέχρι τα τέλη του 2013 και 15.000 συνολικά έως το 2015.

Πηγή: «Αυγή»

Keywords
Τυχαία Θέματα