Επιτροπή αποτελούμενη από ΚΕΔΕ, υπουργείο Εσωτερικών και εργαζόμενους για την κινητικότητα

Στη σύσταση επιτροπής που θα επικαιροποιήσει και θα διορθώσει τα στοιχεία της μελέτης του υπ. Εσωτερικών για τη διαδημοτική κινητικότητα συμφώνησαν σήμερα (20/12) στη συνάντησή τους, οι υπουργοί Γιάννης Μιχελάκης και Λεωνίδας Γρηγοράκος με την αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης,

η επιτροπή αυτή θα αποτελείται από εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών, της ΚΕΔΕ και των εργαζομένων, ενώ στη διόρθωση της μελέτης θα ληφθούν υπ όψιν οι ιδιαιτερότητες του κάθε δήμου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης δήλωσε τα εξής:

«Στη συνάντηση που είχαμε με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, δηλώσαμε κατηγορηματικά ότι η καταγραφή του προσωπικού των δήμων που έχει ξεκινήσει από πλευράς του υπουργείου, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδέεται και να έχει σχέση με απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Η δική μας πρόταση, για την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα αποτελεί τη μόνη εφικτή διέξοδο στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί».

Για την μελέτη που απεστάλη στους δήμους από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο κ. Ασκούνης διευκρίνισε ότι συμφωνήθηκαν τα εξής:

«Έχει ξεκινήσει μία πρώτη καταγραφή από μεριάς του υπουργείου, η οποία σε συνεργασία με τους δήμους, πρώτον, θα επικαιροποιήσει και θα διορθώσει τα στοιχεία που έχει η εν λόγω μελέτη. Δεύτερον, θα λάβει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες του κάθε δήμου και τρίτον, θα συγκροτηθεί μία μόνιμη Επιτροπή από εκπροσώπους του υπουργείου Εσωτερικών, της ΚΕΔΕ και των εργαζομένων, η οποία θα αναλάβει να φέρει σε πέρας τα παραπάνω».

Keywords
Τυχαία Θέματα