Επίθεση του Λουξεμβούργου στην Τουρκία για το κύμα προσφύγων προς την Ελλάδα

Κριτική στην Τουρκία για τη διαχείριση των «κυμάτων» προσφύγων προς την χώρα μας ασκεί το Λουξεμβούργο σε έγγραφο της κυβέρνησης, που επικαλείται το Reuters.

«Η Τουρκία δεν έχει δώσει επαρκείς αποδείξεις ότι έχει καταφέρει να μειώσει τις μετακινήσεις μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά, δύο εβδομάδες μετά την υπογραφή συμφωνίας, με την οποία δεσμεύτηκε γι’ αυτό», αναφέρει έγγραφο της κυβέρνησης

του Λουξεμβούργου.

Παράλληλα, αναφέρει ότι κατά μέσον όρο 4.000 άτομα φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα από την Τουρκία, από τις 29 Νοεμβρίου και μετά. Πρόκειται για «μικρή μείωση» έναντι των 5.000-6.000, που σημειωνόταν στις αρχές του μήνα, αλλά αυτό δεν οφείλεται υποχρεωτικά στη στάση της Τουρκίας.

Είναι δεδομένο, πως το εν λόγω έγγραφο τέθηκε στη συνάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου με την καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και άλλους ηγέτες πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λίγοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες, που έχουν τονίσει ότι κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από τις αποδείξεις που θα προσκομίσει η Τουρκία ότι εμποδίζει τους διακινητές να βάζουν τον κόσμο στη θάλασσα για την Ευρώπη. Απ” αυτό θα εξαρτηθεί επίσης η διάθεση των 3 δισ. ευρώ προς την Αγκυρα και η χαλάρωση των όρων για την έκδοση βίζας προς τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα