Επίθεση της Εκκλησίας στην κυβέρνηση με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης για τους ομοφυλόφιλους

Άλλη μια «κόντρα» ξέσπασε μεταξύ της Εκκλησίας και της κυβέρνησης, μετά και εκείνη με τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας, αυτή τη φορά με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, που προβλέπει την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Μάλιστα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώυνμος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, χαρακτηρίζοντας το ν/σ ως «νεοφιλελεύθερη επιβράβευση της ανευθυνότητας στις διαπροσωπικές σχέσεις».

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Ιερώνυμος, έχοντας την εξουσιοδότηση της Ιεράς Συνόδου, καλεί την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει «αν καθιστώντας θεσμό του κράτους την “ομοφυλοφιλική συμβίωση” είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα της “ομοφυλοφιλικής οικογένειας”, καθώς δεδηλωμένος στόχος του οργανωμένου ακτιβισμού δεν είναι μόνο η νομική αναγνώριση της συμβιώσεως, αλλά περαιτέρω η κατοχύρωση δικαιώματος για από κοινού άσκηση γονικής μέριμνας παιδιών (μέσα από υιοθεσίες, παρένθετες μητέρες κ.λπ.) από ομόφυλα ζευγάρια».

Παράλληλα, ο αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει το σύμφωνο «σκαιά απομίμηση του γάμου» και προσθέτει ότι, αν και το σύμφωνο διαφημίζεται ως νομοθετική πρόοδος, ουσιαστικά αποτελεί οπισθοδρόμηση στη ρωμαϊκή εποχή και στον θεσμό της “παλλακείας”».

Σημειωτέον, πως ήδη την σφοδρή τους αντίδραση έχουν εκφράσει οι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμος, Πειραιώς Σεραφείμ, Καλαβρύτων Αμβρόσιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, ενώ ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ζητεί να συγκληθεί εκτάκτως η Ιεραρχία.

Keywords
Αναζητήσεις
εκκλησια για συμφωνο ομοφυλοφιλων
Τυχαία Θέματα