Επίθεση Ομπάμα στο καθεστώς της Πιονγκ Γιανγκ

Επίθεση στο καθεστώς της Πιονγκ Γιανγκ εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους αμερικανούς στρατιώτες που σταθμεύουν στη Νότιο Κορέα.

«Η Βόρεια Κορέα είναι ένα αδύναμο κράτος παρίας του οποίου τα ισχυρά στρατιωτικοποιημένα σύνορα με τη Νότια Κορέα σηματοδοτούν τα όρια της ελευθερίας», είπε ο κ. Ομπάμα και πρόσθεσε:

«Αυτό

που ορίζει τη διαφορά μεταξύ των δύο χωρών, είναι μια διάσπαση ανάμεσα σε μια δημοκρατία και αναπτύσσεται και σε ένα κράτος παρίας που μάλλον αφήνει το λαό του να λιμοκτονεί παρά τρέφει τις ελπίδες του και τα όνειρά του.»

Ακολούθως, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε στο στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας, λέγοντας ότι την οδηγεί σε «μεγαλύτερη απομόνωση», ενώ τόνισε ότι εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα κάνουν χρήση της στρατιωτικής τους ισχύος προκειμένου να προστατέψουν τη Νότια Κορέα από πιθανή επίθεση από τη Βόρεια.

«Εμείς δεν χρησιμοποιούμε τη στρατιωτική μας δύναμη για να επιβάλουμε πράγματα στους άλλους, αλλά δεν θα διστάσουμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να υπερασπιστούμε τους συμμάχους μας και τον τρόπο ζωής μας», τόνισε ο Ομπάμα και κατέληξε:

«Όπως όλα τα κράτη στη γη έτσι και η Βόρεια Κορέα και ο λαός της έχουν τη δυνατότητα επιλογής. Μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν κάτω από ένα μοναχικό δρόμο της απομόνωσης ή να επιλέξουν να ενταχθούν στον υπόλοιπο κόσμο και να επιδιώξουν ένα μέλλον με μεγαλύτερες ευκαιρίες, μεγαλύτερη ασφάλεια και μεγαλύτερο σεβασμό -ένα μέλλον που ήδη υπάρχει για τους πολίτες του νότιου άκρου της χερσονήσου της Κορέας».

Keywords
Τυχαία Θέματα