Επίθεση ανταρτών σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Κολομβία

Σε εγκαταστάσεις πετρελαίου στην βορειοανατολική Κολομβία επιτέθηκαν οι αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN) χρησιμοποιώντας εκρηκτικά τα οποία προκάλεσαν τον τραυματισμό 13 ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα (30/6) ο στρατός της χώρας.

Οι αντάρτες έριξαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, κυλίνδρους γεμάτους οβίδες, εναντίον συγκροτήματος εκμετάλλευσης ενός πετρελαιαγωγού στην Αραουκίτα της επαρχίας

Αράουκα, περιοχή στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, που θεωρείται προπύργιο του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού.

«Οι άνθρωποι παρακολουθούσαν μια θρησκευτική τελετή στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων όταν δέχτηκαν επίθεση κατά τρόπο δειλό και χυδαίο με αυτά τα μη συμβατικά όπλα, που τραυμάτισαν 13 μεταξύ αυτών» αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ είναι σε εξέλιξη η αποτίμηση των ζημιών στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, διευκρίνισε ο υπουργός Μεταλλευμάτων Αμιλκάρ Ακόστα στο ραδιοφωνικό σταθμό Caracol. Στόχος της επίθεσης ήταν ο πετρελαιαγωγός του Κάνιο Λιμόν-Κοβένιας, ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας, το μήκος του οποίου είναι 780 χιλιόμετρα.

The post Επίθεση ανταρτών σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Κολομβία appeared first on Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα