Επιστροφή στην 6ήμερη εργασία ζητά η τρόικα!

Ευελιξία στο ωράριο εργασίας στον ιδιωτικό τομέα φαίνεται ότι ζητά από την ελληνική κυβέρνηση η τρόικα, στο πλαίσιο των αλλαγών με στόχο την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ημερησίας”, με e-mail που στάλθηκε στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, κ.κ. Γιάννης Στουρνάρας και Γιάννης Βρούτσης, η τρόικα

θέτει επί τάπητος την επιστροφή στην εξαήμερη εργασία, καθώς και νέες περικοπές στις αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης ή συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, η τρόικα ζητά μεγαλύτερη ευελιξία στις προσλήψεις και τις απολύσεις βάζοντας στο τραπέζι της συζήτησης το χρόνο της προειδοποίησης για την απόλυση υπαλλήλου και το κόστος της απόλυσης.

Επιπροσθέτως, ζητά να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να ζητούν διαφορετικό ωράριο εργασίας μέσα στην ημέρα και την εβδομάδα (αντί της διευθέτησης του χρόνου εργασίας σε 4μηνη ή και 9μηνη βάση, που προβλέπει ο νόμος) και προτείνει την κατάργηση του πενθημέρου, με αύξηση των ημερών εργασίας στις 6, με ελάχιστο χρόνο ανάπαυσης τις 11 ώρες την ημέρα και κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν στην εναλλαγή μεταξύ πρωινής - απογευματινής βάρδιας.

Keywords
Τυχαία Θέματα