Επιστρέφει η κακοκαιρία από αύριο Κυριακή

Επιδεινώνεται σταδιακά ο καιρός σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), από αύριο το πρωί και από τα δυτικά. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά. Όσον αφορά τους ανέμους οι νοτιάδες θα ενταθούν στα πελάγη και αναμένεται να φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Την Κυριακή αναμένεται να σημειωθούν, από

τις πρωινές ώρες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο και από το απόγευμα στη δυτική Μακεδονία , την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά και το βράδυ θα φτάσον στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Οι νοτιάδες στα πελάγη θα φθάνουν τα 7 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ.

Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι κακός καθώς αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, όμως από το απόγευμα τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα