Επιστολές Μαζιώτη-Ρούπα στη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα»

Την ανάγκη «να υπάρξει ένοπλη επανάσταση» επισημαίνει με γραπτή επιστολή του, προς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα, ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης. Η σύντροφός του, Παναγιώτα Ρούπα, η οποία επίσης καταζητείται, σε δική της γραπτή επιστολή σημειώνει: «Έχουμε πόλεμο και αυτόν το ξεκίνησε το καθεστώς που υπηρετείτε».

Οι δύο επιστολές έφτασαν στη δικηγόρο των δύο κατηγορουμένων για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα ταχυδρομικά και αναγνώστηκαν

από την ίδια στη σημερινή (Τρίτη) συνεδρίαση του δικαστηρίου, όπου επρόκειτο να ξεκινήσουν και οι απολογίες των κατηγορουμένων.

Η επιστολή του Ν. Μαζιώτη έχει ημερομηνία τον Οκτώβριο του 2012 και αυτή της Π. Ρούπα τον Δεκέμβριο του 2012.

Απολογία Κ. Γουρνά

Κατά τη διάρκεια των απολογιών, ο κατηγορούμενος Κ. Γουρνάς, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια και έκανε λόγο για ευθεία παρέμβαση στη δίκη από τον υπουργό.

«Έχω την άποψη ότι ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Όχι ότι σας παίρνουν πια τηλέφωνο, αλλά είστε άνθρωποι που ζείτε στην κοινωνία και διαβάζετε δημοσιεύματα. Με ποιους όρους θα δικαστώ, όταν βγαίνει non paper που λέει ότι κακώς βγήκαμε με 18μηνο; Σας αντιμετωπίζει ως υπάλληλο» είπε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος.

Το δικαστήριο θα συνεχίσει τη συνεδρίασή του, στις 31 Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα