Επίσημο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των 8

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την Τρίτη έφτασε στο Υπουργείο Εξωτερικών σχετικό αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση στην Τουρκία των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη στις 16 Ιουλίου, μια ημέρα μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδονται από το πρακτορείο Anadolu ο σχετικός φάκελος της έκδοσης ετοιμάστηκε και εστάλη αρμοδίως στο ελληνικό υπουργείο εξωτερικών. Το εν λόγω

αίτημα εδράζεται στην συμφωνία έκδοσης που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες, πάνω στην οποία στηρίζεται και η Τουρκία και απαιτεί την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται για ενεργό συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν καταθέσει αίτηση στο ελληνικό κράτος για χορήγηση ασύλου, με το αιτιολογικό ότι το βράδυ του πραξικοπήματος εκτελούσαν εντολές, για αυτό είχαν αναχωρήσει από την βάση τους για να πάνε στην Κωνσταντινούπολη ώστε να παραλάβουν τραυματίες. Η συγκεκριμένη αίτηση ασύλου ύστερα από δύο αναβολές θα εξεταστεί στις 19 Αυγούστου.

Το άρθρο Επίσημο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των 8 εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα