Επιμήκυνση, 30 έως 50 χρόνια, του χρέους

Επιμήκυνση του Ελληνικού χρέους προβλέπει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο αξιωματούχους της Ε.Ε. Σύμφωνα με το πρακτορεία οι Ευρωπαίοι εταίροι ετοιμάζονται να ελαφρύνουν το χρέος της Ελλάδας όχι με διαγραφή μέρους του, αλλά με επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων διάσωσης από 30 έως 50 χρόνια, ενώ συζητείται και

επιπλέον κούρεμα επιτοκίων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η Ελλάδα κατάφερε την περασμένη εβδομάδα να επιστρέψει στις αγορές για πρώτη φορά από το διεθνές σχέδιο διάσωσης της το 2010, και μόλις δύο χρόνια μετά την επιβολή βαριών απωλειών για τους ιδιώτες πιστωτές της από το PSI.

Τονίζεται ακόμα ότι η Ελλάδα με την οικονομία της γκρεμισμένη εξακολουθεί να είναι πολύ μακριά από το να είναι σε θέση να χρηματοδοτείται επαρκώς μόνο από τις αγορές, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να χρειαστεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια τα επόμενα δύο χρόνια.

Το Reuters εκτιμά πως ένας λόγος για τον οποίο η πώληση των 3 δισ. ευρώ σε πενταετή ομόλογα με απόδοση 4,95% πήγε τόσο καλά, την παραμονή της επίσκεψης υποστήριξης από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ήταν ότι οι επενδυτές προβλέπουν επίσημη ελάφρυνση του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα