Επιμένει στο δικό της κεντροαριστερό πόλο η ΔΗΜΑΡ

Την ώρα που ο χώρος της κεντροαριστεράς παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα με την κίνηση των «58», η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει στη δική της πρόταση για τη συγκρότηση προοδευτικού πόλου, «του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού», όπως αναφέρει στην εισήγηση του, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης.

Όπως τονίζεται στο κείμενο της εισήγησης, που εγκρίθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή, «κάθε πρωτοβουλία διαλόγου έχει τη χρησιμότητά της». Ωστόσο, συνεχίζει το

κείμενο, «ο χαρακτήρας μιας κίνησης δεν κρίνεται από την αξία και την καλή προαίρεση των ανθρώπων που συμμετέχουν σε αυτήν και την οποία δεν αμφισβητούμε».

«Μια τέτοια πρωτοβουλία δεν μπορεί να παραβλέπει και να προσπερνάει κρίσιμα ζητήματα για τη συγκρότηση ενός νέου προοδευτικού πόλου, όπως η κατάσταση της κοινωνίας, η ουσιαστική κριτική στην ασκούμενη πολιτική από τη Νέα Δημοκρατία, που αναπαράγει την κρίση. Η αναγκαία πολιτική σταθερότητα ουδόλως ισοδυναμεί με την διατήρηση της ίδιας πολιτικής», αναφέρει στην εισήγησή του ο κ. Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, «ο προοδευτικός τρίτος πόλος θα συγκροτηθεί με τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων», ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει, «δεν υπάρχει αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία, όταν αυτό ταυτίζεται με σημερινές συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές, επιλογές με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ».

«Η ΔΗΜΑΡ έχει τη δική της πρόταση για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου-του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού- και είναι ανοικτή στο δημιουργικό διάλογο για την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου», προσθέτει και καταλήγει ότι το εναλλακτικό αυτό σχέδιο «έχει σαφές μέτωπο όχι μόνο με τον αριστερό λαϊκισμό, αλλά και με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές».

Keywords
Τυχαία Θέματα