Επιμένει ο Γ. Κοντογιάννης στη μείωση το φόρου στο πετρέλαιο

Τη δυσαρέσκειά του, στην επιλογή της κυβέρνησης να μην προβεί σε μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοντογιάννης, ένας εκ των 41 βουλευτών της ΝΔ που έχουν καταθέσει ερώτηση στον Γιάννη Στουρνάρα για το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου.
«Μπορεί να έχει δίκιο ο κ. Στουρνάρας

τεχνοκρατικά, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό το θέμα σε επίπεδο πολιτικής διαχείρισης, όπου θα πρέπει να κινηθούμε προς το συμφέρον των πολιτών», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο κ. Κοντογιάννης, μία ημέρα αφότου ο υπουργός Οικονομικών απέρριψε το ενδεχόμενο μείωσης του φόρου.
Υπογράμμισε πως εφόσον η εξίσωση του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης δεν απέδωσε τα αναμενόμενα φορολογικά έσοδα, θα πρέπει να δοθεί μάχη ανάλογη με εκείνη που δόθηκε για το ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε να δοκιμαστεί η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και οι συνέπειες που αυτή θα είχε στην οικονομία.
«Οι μάχες δίνονται ακόμα κι όταν θεωρούνται χαμένες», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας πως εάν δεν είναι δυνατή η μείωση της φορολόγησης αποκλειστικά επί του πετρελαίου θέρμανσης θα πρέπει να μειωθεί ο ΕΦΚ και στις δύο κατηγορίες πετρελαίου.
Τέλος, ο κ. Κοντογιάννης επιεσήμανε πως η τρόικα πρέπει να μας παράσχει τεχνογνωσία, καθώς μόλις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εφαρμόζουν την επίμαχη εξίσωση, προσθέτοντας ότι η τριμερής θα πρέπει να μας πει πώς οι εν λόγω χώρες αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του λαθρεμπορίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα