Επιμένει η κυβέρνηση στην επιμήκυνση της άρσης των πλειστηριασμών

Ακόμα και αν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα δεν τελεσφορήσουν, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων,
η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε μονομερή νομοθετική λύση για το ζήτημα της άρσης απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Σκορδάς είπε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προστατευθεί η πρώτη κατοικία των «οικονομικά αδύναμων», περιλαμβανομένων των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Ο κ. Σκορδάς αποκάλυψε επίσης ότι από το 2009, οι δικαστικές αποφάσεις σε βάρος δανειοληπτών που δεν έχουν προχωρήσει σε κατάσχεση και πλειστηριασμό λόγω των υφιστάμενων προστασιών ανέρχονται σε περίπου 66.000. Όμως, ο κ. Υφυπουργό πρόσθεσε πώς το πλαίσιο Παπαθανασίου, μέσω του οποίου προστατεύεται το σύνολο της ακίνητης περιουσίας δανειολήπτη για δάνεια έως 200.000 ευρώ, δεν πρόκειται να διατηρηθεί, καθώς είναι «υπερβολή» να υπάρχουν προστασίες για ακίνητα πέραν της πρώτης κατοικίας.
Διέψευσε ακόμη τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περίπου 30.000 κακοπληρωτές οδηγούν το σύνολο των πολιτών στην άρση των πλειστηριασμών.
Τέλος, ο κ. Σκορδάς διέψευσε τις καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για πωλήσεις δανείων από τις τράπεζες σε funds.

Keywords
Τυχαία Θέματα