Επικίνδυνη για τους πεζούς η χρήση κινητών στον δρόμο

Είναι γνωστό πως τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν πλέον μία αναπόσπαστη, καθημερινή, πολύωρη απασχόληση των ανθρώπων. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και σε έρευνα που έγινε στο Σιάτλ των ΗΠΑ, με τους ερευνητές να φτάνουν στο εντυπωσιακό συμπέρασμα πως περίπου ο ένας στους τρεις πεζούς που διασχίζουν έναν δρόμο, μιλάει ταυτόχρονα στο κινητό του τηλέφωνο.

Όπως φάνηκε στην έρευνα, από τα 1.000 άτομα που διέσχισαν 20 διαφορετικούς δρόμους στο Σιάτλ, το 10% άκουγε μουσική, το 7% έστελνε γραπτό μήνυμα, ενώ το 6% μιλούσε στο κινητό του.

Η

έρευνα έγινε για να διαπιστωθεί ο κίνδυνος τραυματισμού των πεζών στους δρόμους από τη χρήση κινητών. Όσοι έστελναν γραπτό μήνυμα, είχαν τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αγνοήσουν το κόκκινο φανάρι για τους πεζούς ή να μην ελέγξουν και από τις δύο μεριές τον δρόμο, για το εάν έρχονται αυτοκίνητα. Παράλληλα, τους πήρε δύο παραπάνω δευτερόλεπτα να διασχίσουν τον δρόμο, σε σχέση με όσους δεν έστελναν μήνυμα μέσω του κινητού τους.

Παράλληλα, όσοι άκουγαν μουσική διέσχιζαν πιο γρήγορα τον δρόμο, ωστόσο ήταν λιγότερο πιθανό να ελέγξουν τον δρόμο και από τις δύο κατευθύνσεις.

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα