Επιδερμίδα περιποίηση: Η αξία της σοκολάτας για το δέρμα σας

Η σοκολάτα έχει κατά καιρούς κατηγορηθεί για πολλά, από την παχυσαρκία μέχρι την εμφάνιση ή επιδείνωση της ακμής στο πρόσωπο. Παρόλα αυτά η σοκολάτα μπορεί να αποτελέσε φίλο και σύμμαχο όχι μόνο της υγείας μας γενικότερα, αλλά και της επιδερμίδας μας ειδικότερα. Η σοκολάτα ενισχύει την

μνήμη, βοηθά στη λειτουργία του εγκεφάλου και πρόσφατη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι συμβάλλει και στην υγεία της επιδερμίδας. Η μέτρια κατανάλωση σοκολάτας, δηλαδή περίπου 6 κομμάτια την ημέρα κατά προτίμηση σοκολάτα υγείας, τονώνει τον οργανισμό και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας. Η σοκολάτα περιέχει καφεΐνη, η οποία διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και συνεπώς το κάνει ελαστικότερο.

Διαδεδομένες είναι και οι μάσκες προσώπου με σοκολάτα, καθώς ωφελούν το δέρμα και έχουν ευχάριστη μυρωδιά. Γνωρίζατε ότι η σοκολάτα διαθέτει τρεις φορές περισσότερο τα οξειδωτικά που βρίσκονται στο πράσινο τσάι; Αυτό την καθιστά ένα ισχυρό όπλο κατά της πρόωρης γήρανσης. Επιπλέον, έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει και να μαλακώνει το δέρμα, ενώ ενεργεί και ως ισχυρό αποτοξινωτικό. Τέλος, τα έλαιά της βοηθούν εξαιρετικά στην απαλλαγή των ραγάδων και της κυτταρίτιδας.

Επιδερμίδα περιποίηση: Σπιτικό πίλινγκ προσώπου με σοκολάτα και μέλι

Για να επωφεληθείτε, λοιπόν, όλων των παραπάνω ιδιοτήτων της σοκολάτας, μπορείτε να φτιάξετε μόνες στο σπίτι ένα πίλινγκ προσώπου με βασικό συστατικό τη σοκολάτα. Ο συνδυασμός της με το μέλι και το αμυγδαλέλαιο δημιουργούν ένα πολύ ισχυρό προϊόν που βοηθά στην αποτοξίνωση και ενυδάτωση της επιδερμίδας, ενώ καταπολεμά τις βλαβερές για το δέρμα ελεύθερες ρίζες. Τα αποτελέσματα; Ένα απαλό, λείο και ελαστικό δέρμα.

Θα χρειαστείτε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κακάο σε σκόνη, 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 15 γρ. αμυγδαλέλαιο και μέλι. Συνδυάστε όλα τα συστατικά χρησιμοποιώντας αρκετό μέλι για να σχηματίσετε μια πάστα. Εφαρμόστε απαλά τη μάσκα σε φρεσκοπλυμένο δέρμα, κάντε ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιδερμίδα,epidermida