Επιδεινώνεται ο καιρός

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σύμφωνα με αυτό από το απόγευμα του Σαββάτου(25/1) επιδεινώνεται η κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα, ενώ χιόνια θα πέσουν ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη 7 και πρόσκαιρα το πρωί της Κυριακής (26/1)έως και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει

νέα πτώση κυρίως στα βόρεια.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Αττική με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις, ασθενείς.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη με πιθανότητα ισχυρής βροχής το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία σε πτώση από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της κεντρικής χώρας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στα κεντρικά και βόρεια.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές ή καταιγίδες το πρωί με σταδιακή βελτίωση του καιρού και πιθανότητα νέων τοπικών βροχών από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και από το βράδυ βόρειοι σχεδόν μέτριοι.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει και στην πόλη. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα