Επιχείρηση γοητείας για τις γυναίκες ψηφοφόρους από τον Τραμπ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Να «φλερτάρει» τις γυναίκες ψηφοφόρους επιχειρεί ο υποψήφιος πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ που στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί, ουκ ολίγες φορές,
ως μισογύνης. Ο Τραμπ έκανε την έκπληξη μια που στο σχέδιο του για τις αμερικανικές οικογένειες προτείνει άδεια μητρότητας μετ’ αποδοχών και διάρκειας έξι εβδομάδων καθώς και εκπτώσεις φόρου για τη φύλαξη παιδιών.

Στο πλευρό του η κόρη του Ιβάνκα

Το σχέδιο

είναι «υπέρ των οικογενειών, υπέρ των παιδιών, υπέρ των εργαζομένων» δήλωσε το πουλέν των Ρεπουμπλικάνων σε χθεσινοβραδινή συγκέντρωση στο Άστον (Πενσιλβάνια, ανατολικές ΗΠΑ). Μαζί του ήταν η κόρη του Ιβάνκα, μητέρα τριών μικρών παιδιών. Η 34χρονη Ιβάνκα που εργάζεται για το Trump Organization έχει επεξεργασθεί το συγκεκριμένο σχέδιο, σύμφωνα με τον πατέρα της.

Οι Δημοκρατικοί χαρακτηρίζουν το σχέδιο Τραμπ «ξεπερασμένο κι ατελές», το οποίο δεν είναι υπέρ των φτωχότερων. Αυτό προβλέπει τη δυνατότητα να εκπίπτουν από τους φόρους οι δαπάνες φύλαξης των παιδιών έως την ηλικία των 13 ετών ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε «φορολογικά κίνητρα» για τους εργοδότες που θα εγκαταστήσουν στις επιχειρήσεις τους χώρους φύλαξης παιδιών.

Άδεια μητρότητας διάρκειας έξι εβδομάδων

Ο Τραμπ προτείνει μια άδεια μητρότητας διάρκειας έξι εβδομάδων «για τις μητέρες ενός νεογέννητου των οποίων ο εργοδότης δεν προσφέρει αυτήν την παροχή». Οι γυναίκες θα λαμβάνουν ποσό ισοδύναμο με ένα επίδομα ανεργίας, που θα ποικίλλει ανάλογα την Πολιτεία, όμως είναι κατώτερο ενός μισθού.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο στις ΗΠΑ δεδομένου ότι πρόκειται για τη μοναδική αναπτυγμένη χώρα όπου δεν προβλέπεται άδεια μητρότητας μετ’ αποδοχών. Η ομοσπονδιακή νομοθεσία επιτρέπει στους γονείς να παίρνουν άδεια 12 εβδομάδων, άνευ αποδοχών, «για οικογενειακούς λόγους». Και η φύλαξη των παιδιών στοιχίζει πολύ ακριβά. Ορισμένες επιχειρήσεις προσφέρουν εντούτοις άδειες μητρότητας μετ’ αποδοχών, διαφορετικής κάθε φορά διάρκειας.

Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον έχει ταχθεί υπέρ της άδειας μητρότητας μετ’ αποδοχών διάρκειας 12 εβδομάδων –για την μητέρα ή τον πατέρα– και με την εγγύηση των δύο τρίτων του μισθού τους. Παρουσίασε πριν από ένα χρόνο τις προτάσεις της για τις οικογένειες, προτείνοντας το κόστος των υπηρεσιών φύλαξης των παιδιών να μην υπερβαίνει το 10% των εισοδημάτων τους.

Το άρθρο Επιχείρηση γοητείας για τις γυναίκες ψηφοφόρους από τον Τραμπ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα