Επιχείρηση για τη σύλληψη 80 φερόμενων ως υποστηρικτών του Φ. Γκιουλέν στην Τουρκία

Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη περίπου 80 ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται ως υποστηρικτές του πρώην συμμάχου του Ερντογάν ιεροκύρηκα Φετουλάχ Γκιουλέν, πραγματοποίησε σήμερα η τουρκική αστυνομία.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι από τον επιχειρηματικό κόσμο, είτε ως επιχειρηματίες, είτε ως στελέχη επιχειρήσεων και κατηγορούνται για εχθρική και υπονομευτική στάση απέναντι στο καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος βρίσκεται στα «μαχαίρια» με τον Φετουλάχ Γκιουλέν,

που ζει εδώ και αρκετό καιρό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την είδηση για την μεγάλη αυτή επιχείρηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan επισημαίνοντας πως οι συλληφθέντες χαρακτηρίζονται από την κυβέρνηση ως μέλη μιας «παράλληλης δομής» που έχει δημιουργήσει ο Γκιουλέν μέσα στο κράτος με σκοπό την ανατροπή του Ερντογάν. Το παράλληλο αυτό κράτος, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν βρίσκεται παντού, δηλαδή στην αστυνομία, στη δικαιοσύνη, στις επιχειρήσεις, στα μέσα ενημέρωσης, ενώ ελέγχει και μια μεγάλη τράπεζα.

Η σημερινή επιχείρηση έγινε κυρίως στο Ικόνιο, που βρίσκεται στην κεντρική Τουρκία, ενώ συλλήψεις έγιναν και σε δέκα ακόμα επαρχίες. Στο Ικόνιο συνελήφθησαν 20 άτομα μεταξύ των οποίων και ένα ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας.

Από την πλευρά της αστυνομίας δεν έγινε κανένα σχόλιο για την συγκεκριμένη επιχείρηση, η οποία έγινε δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουνίου, την ώρα που οι πρώτες δημοσκοπήσεις δίνουν πεσμένα ποσοστά στο κόμμα του Ερντογάν το οποίο από το 49% φαίνεται να πέφτει κοντά στο 40%, παραμένοντας όμως πρώτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα