Επιχειρήσεις ο ιρακινός στρατός στην Τικρίτ – Αποκεφαλισμούς οι τζιχαντιστές

Με τον αποκεφαλισμό τεσσάρων ανδρών θέλησαν να απαντήσουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στις επιχειρήσεις που διεξάγονται εναντίον τους στην πόλη Τικρίτ από τον ιρακινό στρατό. Σύμφωνα με το συνοδευτικό κείμενο στην σχετική ανάρτηση που έχουν κάνει οι φανατικοί ισλαμιστές, οι όμηροι ήταν άνδρες, οι οποίοι είχαν στρατολογηθεί στις δυνάμεις των εθελοντών που πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων στην ιρακινή επαρχία Σαλαχεντίν.

Στο θέμα υπάρχουν φωτογραφίες με τέσσερις μαυροντυμένους άνδρες, γονατισμένους σε ερημικό δρόμο και πίσω τους, όρθιοι, δήμιοι

να κρατούν μαχαίρι. Σε άλλες φωτογραφίες εικονίζεται ο αποκεφαλισμός.

Οι λεζάντες που συνοδεύουν τις φωτογραφίες αναφέρουν ότι οι εκτελέσεις έγιναν στην επαρχία Σαλαχεντίν, όπου ο ιρακινός στρατός και η αστυνομία, με την υποστήριξη συμμαχικών πολιτοφυλακών, άρχισαν πριν από δύο εβδομάδες ευρείας κλίμακας επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης Τικρίτ από το Ισλαμικό Κράτος.

Σε κάθε περίπτωση, δεν διευκρινίζεται το ακριβές σημείο όπου τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, ενώ η αυθεντικότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα