Έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο φορτηγά πλοία στην Άνδρο

Ένα ναυτικό ατύχημα με σύγκρουση δυο φορτηγών πλοίων ελληνικών συμφερόντων και χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός έγινε σήμερα (Πέμπτη) το πρωί στο στενό Καφηρέα, επτά ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Άνδρου. Το Ενιαίο Κέντρο Eρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 03:30 έδωσε την εντολή να σπεύσουν στο σημείο δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο.

Χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες, το το πλοίο «Μπαρού Σατού» σημαίας Παναμά είχε εμβολίσει στην πλαϊνή πλευρά του το πλοίο «Κάθριν» σημαίας Μάλτας,

με αποτέλεσμα να υποστεί ρήγμα και να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων.

Στο πρώτο πλοίο επιβαίνουν 17 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων 16 αλλοδαποί και ένας Έλληνας, ενώ είχε ξεκινήσει από Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία και μετέφερε ζάχαρη. Στο δεύτερο πλοίο επιβαίνουν 23 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων 22 αλλοδαποί και ένας Έλληνας με αφετηρία την πόλη Νοβορόσισκ της Ρωσίας και προορισμό ιταλικό λιμάνι μεταφέροντας σιδηρικά.

Στο σημείο του ατυχήματος βρίσκονται δυο ρυμουλκά και είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με τις πλοιοκτήτριες εταιρείες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για την αποκόλληση των δυο πλοίων και στη συνέχεια να ρυμουκληθούν σε λιμάνι.

Επίσης στη περιοχή παραμένουν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα παραπλέον πλοίο και ένα ελικόπτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα