Επαφές και συναντήσεις Άσμουσεν στην Αθήνα

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γέργκ Άσμουσεν βρίσκεται στην πρωτεύουσα από χθες το βράδυ, προκειμένου να μιλήσει σε συνέδριο του Economist και να πραγματοποιήσει επαφές με κυβερνητικά στελέχη.

Στις συζητήσεις, που θα έχει ο κ. Άσμουσεν με τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά και τον νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,

θα ζητήσει συνέχιση της δημοσιονομικής προσπάθειας και θα προτείνει δράσεις στήριξης της ρευστότητας της οικονομίας, ενώ θα υπερτονίσει το γεγονός, ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του μνημονίου είναι η ισχυρή πολιτική βούληση.

Εξάλλου, σε πρόσφατες συνεντεύξεις του ο κ. Άσμουσεν ξεκαθάρισε πως «οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν αναιρούν τις δεσμεύσεις της Ελλάδας για τους στόχους δημοσιονομικής προσαρμογής».

Επίσης, έχει τονίσει, ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει τα σχετικά μεγάλα δημοσιονομικά της ελλείμματα το 2013 και 2014 και να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον εργασιακό κλάδο».

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Άσμουσεν, «η τρόικα είναι πρόθυμη να συζητήσει αλλαγές σε πτυχές του μείγματος πολιτικών που εφαρμόζεται, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα ανατρέπονται οι τελικοί στόχοι». Στο πλαίσιο αυτό έχει προειδοποιήσει ότι «εάν η Ελλάδα παρατείνει την δημοσιονομική προσαρμογή, θα χρειασθεί επιπρόσθετη χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης».

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα