Εορταστική συναυλία με νεανική αύρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Με μία εορταστική συναυλία στο Θέατρο Ολύμπια ετοιμάζεται να υποδεχτεί επίσημα, έστω και με καθυστέρηση, τη νέα χρονιά η Εθνική Λυρική Σκηνή αύριο, Κυριακή.

Σε αυτή τη γιορτή, κυρίαρχη θέση θα έχει η νέα γενιά. Σπουδαστές του Opera Studio

και η παιδική χορωδία θα τραγουδήσουν και η ομάδα του Dancebox θα χορέψει, με τη συνοδεία της ορχήστρας της Λυρικής (σολίστ στο κλαρινέτο ο Διονύσης Γραμμένος), υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ζωής Τσόκανου.

«Είναι πολύ όμορφη η αίσθηση, όταν δουλεύεις με νέους ανθρώπους. Υπάρχει μία διαφορετική φρεσκάδα, μία ζωντάνια, ακριβώς επειδή δεν τους δίνεται συχνά η ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στον κόσμο» επισημαίνει η νεαρή μαέστρος.

Θα είναι η πρώτη φορά που η παιδική χορωδία θα ανέβει στη σκηνή και «τα παιδιά περιμένουν με μεγάλη προσμονή την ώρα που θα βγουν να τραγουδήσουν» διαβεβαιώνει η Μάτα Κατσούλη, υπεύθυνη της παιδικής χορωδίας της ΕΛΣ.
Στους πολύ νέους συντελεστές της βραδιάς συγκαταλέγεται και η 12χρονη Μυρσίνη Πετρούτσου, η οποία θα χορέψει με άλλα δύο παιδιά του «φυτώριου» του μπαλέτου της ΕΛΣ, το «Pas de trois» από τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι.

Keywords
Τυχαία Θέματα