Έντεκα νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από τον τυφώνα «Λάιονροκ» στην Ιαπωνία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι αγνοούνται μετά το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Λάιονροκ από τη βορειοανατολική Ιαπωνία.

Οι αστυνομικές αρχές γνωστοποίησαν ότι εννέα πτώματα εντοπίστηκαν μέσα σε οίκο ευγηρίας, στην κοινότητα Ιβαϊζούμι. Μάλιστα τα ιαπωνικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες στις οποίες διακρίνεται το εν λόγω κτήριο

να είναι περιτριγυρισμένο από νερό.

«Ο ποταμός Ομότο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, υπερχείλισε και μετέφερε μπάζα στο κτήριο, θάβοντας τους εννέα υπερήλικες που ζούσαν εκεί», εξήγησε ένας υπάλληλος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. «Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τα στοιχεία τους», είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας της περιφέρειας Ιβάτε.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά ΜΜΕ στο μοιραίο κτήριο διέμεναν ηλικιωμένοι που έπασχαν από άνοια. Σε μικρή απόσταση εξάλλου εντοπίστηκε άλλο ένα πτώμα, όμως δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για κάποιον ένοικο του εν λόγω ιδρύματος. Επιπλέον, μια ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της, το οποίο είχε πλημμυρίσει στην πόλη Κούτζι της ίδιας επαρχίας.

Ο τυφώνας Λάιονροκ με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα, έπληξε την Τρίτη τη βορειοανατολική Ιαπωνία, δηλαδή την περιοχή που είχε ήδη καταστραφεί από τον ισχυρότατο σεισμό και το τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011. Εκτεταμένες πλημμύρες αναφέρθηκαν και και στο νησί Χοκάιντο, ενώ στη βόρεια Ιαπωνία αγνοούνται τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Ειδικότερα, τρία αυτοκίνητα έπεσαν σε ένα ποτάμι όταν γκρεμίστηκε η γέφυρα την οποία διέσχιζαν. Η τύχη των επιβατών τους παραμένει άγνωστη. «Στην κοινότητα Μιναμιφουράνο οι διασώστες προσπαθούν να απομακρύνουν με ελικόπτερα πολλούς ανθρώπους που έχουν σκαρφαλώσει σε στέγες σπιτιών και σε οροφές αυτοκινήτων», τόνισε ένα στέλεχος της αστυνομίας του Χοκάιντο.

Το άρθρο Έντεκα νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από τον τυφώνα «Λάιονροκ» στην Ιαπωνία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα