Ένταση δίχως τέλος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υπό κατάληψη τελεί η πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου και φοιτητές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν και σήμερα στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτιρίου του ιδρύματος.

Μάλιστα, αυτή η συγκέντρωση οδήγησε στο να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση του πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη με αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων, που πάντως δεν ξεπερνούν τις μερικές δεκάδες.

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ

είχε ζητήσει από τους υπαλλήλους και τους φοιτητές να αποχωρήσουν από τον προαύλιο χώρο ως προϋπόθεση για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, αίτημα ωστόσο που δεν έγινε αποδεκτό από τους υπαλλήλους και τους φοιτητές που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ άνοιξε χθες, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν σήμερα με τον κ. Φορτσάκη να επιτίθεται με μπαράζ δηλώσεων στον ΣΥΡΙΖΑ για την είσοδο των βουλευτών του στην πρυτανεία και τους υπαλλήλους να κατηγορούν τον πρύτανη, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, για αυταρχισμό και γκεμπελικές μεθόδους.

Ο πρόεδρος του συλλόγου των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ Ζαχαρίας Τρίγαζης έκανε λόγο για «πρωτόγνωρα φαινόμενα». «Η πρυτανική Αρχή λέει στα κανάλια σκόπιμες ανακρίβειες. Είπε ότι ήρθαν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και διευκόλυναν κάποιους να μπουν στο κτίριο. Δεν είναι αλήθεια ότι μπήκαν χωρίς άδεια. Ο κ. Φορτσάκης δεν συμπεριφέρθηκε σαν πρύτανης του πανεπιστημίου αλλά σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αυτό που θέλει είναι να εφαρμόσει στο πανεπιστήμιο τους νόμους της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου, που θέλουν να μετατρέψουν το πανεπιστήμιο σε ιδιωτική εταιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Γιώργος Παπαδόπουλος κάλεσε τον κ. Φορτσάκη να «αντιληφθεί ότι είναι πρύτανης και όχι σερίφης».

«Προσήλθαμε, προκειμένου να ενημερωθούμε για την κινητοποίηση διοικητικών και φοιτητών που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο των εισόδων, για την παρουσία των ΜΑΤ στον περιβάλλοντα χώρο και για τον εγκλεισμό των υπαλλήλων που εργάζονται στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ. Οι δηλώσεις του κ. Φορτσάκη μας θίγουν ως πανεπιστημιακούς και βουλευτές. Συνεπώς δεν μπορούμε να τον συναντήσουμε την Τρίτη, όπως είχαμε προγραμματίσει, εάν δεν ανακαλέσει δημόσια τους απαράδεκτους ισχυρισμούς του», δήλωσαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Αλεξόπουλος, Χρήστος Μαντάς και Θεανώ Φωτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα