Εντάλματα σύλληψης στην Κορέα για τον καπετάνιο και τρία μέλη του πληρώματος του Sewol

Εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν σήμερα (18/4) νοτιοκορεάτες εισαγγελείς σε βάρος καπετάνιου του πλοίου «Sewol» και δύο ακόμα μελών του πληρώματός του, στο οποίο επέβαιναν περισσότεροι από 477 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους μαθητές λυκείου, που ναυάγησε στα μέσα της εβδομάδας ανοικτά της Νότιας Κορέας.

Οι γονείς, συντετριμμένοι και οργισμένοι, έχουν κατηγορήσει για ανικανότητα το πλήρωμα, τα σωστικά συνεργεία και τις Αρχές. «Η κοινή ομάδα έρευνας της αστυνομίας και των εισαγγελέων ζήτησε να εκδοθούν εντάλματα προκειμένου να συλληφθούν τρία μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων

και ο καπετάνιος», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος του λιμενικού στο Μάκπο, στο νότιο τμήμα της χώρας. Οι εισαγγελείς δήλωσαν σήμερα πως τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως ο καπετάνιος Λι Τζουν-Σεόκ είχε αφήσει το πηδάλιο στον τρίτο αξιωματικό του πριν από το δυστύχημα.

Ο καπετάνιος όπως και η πλειονότητα των 28 μελών του πληρώματος του Sewol κατάφεραν και το εγκατέλειψαν ενώ η πλειονότητα των επιβατών είχε εγκλωβιστεί σε αυτό.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είκοσι οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των λιμενικών. Πάνω στο Sewol βρίσκονταν 475 άνθρωποι, από τους οποίους 352 μαθητές λυκείου. Διακόσιοι εξήντα οκτώ αγνοούνται και κανείς δεν έχει διασωθεί από την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα