Ένοχος για την παχυσαρκία και ο καφές (;)

Κακά μαντάτα για τους λάτρεις της καφεΐνης, καθώς η κατανάλωση πέντε ή περισσότερων καφέδων ημερησίως ενισχύει τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας της Δυτικής Αυστραλίας, η αυξημένη κατανάλωση καφέ αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαφόρων προβλημάτων υγείας, κάτι που προκαλεί εντύπωση, καθώς παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι η σωστή κατανάλωση του καφέ θωρακίζει τον οργανισμό ενάντια σε μια σειρά παθήσεων.

Ύστερα από πειράματα που πραγματοποίησαν σε ποντίκια, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση μεγάλων

ποσοτήτων καφέ οδηγούσε στην προβληματική λειτουργία του ήπατος, η οποία στη συνέχεια έφερνε συσσώρευση λίπους.

«Σε ποσότητες αντίστοιχες με πέντε ή έξι φλιτζάνια καφέ την μέρα, τα αποτελέσματα της μελέτης μας ήταν αντίθετα με εκείνα προηγούμενων μελετών περί προστατευτικής δράσης του καφέ», υπογραμμίζει ο επίκουρος καθηγητής Βανς Μάθιους. «Φαίνεται, λοιπόν, ότι η θετική επίδραση του καφέ στην υγεία μας εξαρτάται από τις δόσεις που καταναλώνουμε. Η ήπια κατανάλωση καφέ, δηλαδή μέχρι τρία ή τέσσερα φλιτζάνια, χαρίζει στον οργανισμό προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα και διαβήτη τύπου 2», συνεχίζει.

«Υπάρχουν άλλωστε πολλοί άνθρωποι, ο οποίοι ενώ μοιάζουν αδύνατοι έχουν αυξημένη συσσώρευση λίπους στα κύτταρα που περιβάλλουν τα ζωτικά τους όργανα και το ήπαρ τους. Η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να επιδεινωθεί μέσω της αυξημένης κατανάλωσης καφέ», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα