Ενδιαφέρον Σαββίδη για την Θράκη


Στην Θράκη βρέθηκε στις αρχές της εβδομάδας ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ίβαν Σαββίδης, καθώς δεν αποκλείεται η συνεργασία του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων με την Σπαρτάκ Μόσχας και οριστικοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο να μην είναι η μόνη ελληνορωσική συνεργασία στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ δεν βρέθηκε στα μέρη μας υπό αυτήν του την ιδιότητα, ούτε με την πολιτική του (καθώς είναι βουλευτής

της Ντούμα και στενός φίλος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν), αλλά με την επιχειρηματική του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σαββίδης βρέθηκε στην Ξάνθη την Δευτέρα προκειμένου να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, για την οποία ρώσικος όμιλος του οποίου ηγείται έχει δείξει ζωηρό ενδιαφέρον. Από καιρό υπήρχαν οι φήμες για το ενδιαφέρον του Σαββίδη για τη ΣΕΚΑΠ και για την Θράκη γενικότερα, αφού στο πρόσφατο παρελθόν έχει ακουστεί το όνομά του ως πιθανού αγοραστή και στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης που έχει εργοστάσιο στην Ορεστιάδα αλλά και εγκαταστάσειις στην Ξάνθη. Ωστόσο το ενδιαφέρον για τον ΣΕΚΑΠφάνηκε να γίνεται πιο θερμό τις τελευταίες ημέρες, μετά τη διαρροή που υπάρχει ότι η Καπνοβιομηχανία είναι ένα βήμα πριν την πώληση της σε τούρκικη εταιρία!!!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η τούρκικη επιχείρηση "Seba Dis Ticaret Ve Nakiyat A.S" σε κοινοπραξία με γνωστή εταιρία στον κλάδο του Logistics που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι η μόνη που έχει κα6αθέσει δεσμευτική προσφορά στην ΑΤΕ Bank δεσμευόμενη μάλιστα να διατηρήσει όλες τις θέσεις εργασίας και να προχωρήσει σε αυξήσεις κεφαλαίου. Η τούρκικη εταιρία έχει μακροχρόνια συνεργασία με την ΣΕΚΑΠ, που παρήγαγαγε για λογαριασμό της σειρά σημάτων, αλλά είναι διαφορετικό να συνεργάζεσαι με μια τούρκικη εταιρία και διαφορετικό να έρχεται και να σε εξαγοράζει και μάλιστα όταν είσαι μια βιομηχανία – ραχοκοκαλιά για την τοπική ανάπτυξη στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης. Αντίθετα, η προσφορά της βουλγαρικής εταιρείας "Alfa Finance Holding AD" σε συνεργασία με την βρετανική εταιρεία "Openmark Ltd." δεν κατετέθη στον ειδικό εκκαθαριστή, ενώ οι "Damco Energy Α.Ε" συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου και η εταιρεία επεξεργασίας καπνών με έδρα στο Κιλκίς "Ηλίας Δ. Παπαδόπουλος Α.Ε." δεν εμφανίσθηκαν στη συνέχεια του διαγωνισμού. Επομένως, όπως σημειώνει και η εφημερίδα «Μαχητής» , εντός των ημερών λογικά η ΣΕΚΑΠ θα περάσει σε τουρκικά χέρια, εκτός αν προλάβει μέχρι τις 28/12/2012 να κάνει δεσμευτική πρόταση που θα υπερβαίνει της τουρκικής "SEBA" ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, μετά τον τεράστιο θόρυβο που ξεσηκώθηκε".

Μένει επίσης να δούμε αν αυτό το ενδιαφέρον του Σαββίδη για τη Θράκη μπορεί να έχει συνέπειες και για κάποιες ομάδες της ευαίσθητης περιοχής μας, οι οποίες ενδεχομένως να βρουν χρηματοδότηση σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία από χορηγίες του ελληνορώσου επιχειρηματία και πολιτικού, ειδικά αν εισέλθει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στα επιχειρηματικά πράγματα της Θράκης μας.

πηγή: thrakisport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα