Ένας «σερβιτόρος» που φέρνει επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ

Να αντιστρέψει το κακό κλίμα που επικρατούσε για τη χώρα έχει βαλθεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, επιχειρώντας μπαράζ επαφών με επιχειρηματίες και κρατικούς παράγοντες ξένων χωρών.

Προσφάτως συναντήθηκε με τον επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ (ιδιοκτήτης του Σκορπιού) και τα νέα είναι άκρως ενθαρρυντικά καθώς ο Ρώσος μεγιστάνας προτίθεται να επενδύσει σε αξιοποίηση μαρινών αλλά και σύνθετων μικρών ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Το θετικό κλίμα μεταξύ των δύο ανδρών ήρθε να επιβεβαιωθεί

από τον εκπρόσωπο του κ. Ριμπολόβλεφ, Σεργέϊ Τσερνίτσιν που δήλωσε πως «η Ελλάδα είναι μια ενδιαφέρουσα χώρα για επενδύσεις» εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της ρωσικής πλευράς για την ποιότητα της ενημέρωσης και το διάλογο που είχε με τον κ. Μηταράκη.

Ο κ. υφυπουργός συνεχίζοντας τις επαφές του, είχε συνάντηση με την αντιπροσωπεία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, επικεφαλής της οποίας είναι ο υπουργός Επικρατείας Δρ. Soultan Al Jaber. Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε τους υποψήφιους επενδυτές για τις ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε πως προσφάτως πέρασε από τη Βουλή, ο περίφημος νόμος Μηταράκη, σύμφωνα με τον οποίο χορηγούνται άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς που προχωρούν στην αγορά κατοικίας άνω των 250.000 ευρώ. Μάλιστα οι πρώτες πωλήσεις σε αλλοδαπούς είναι γεγονός, ενώ στο «παιχνίδι» μπαίνουν δυνατά εταιρείες κολοσσοί αλλά και ιδιώτες από την Κίνα.

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά, δημοσίευμα στον ημερήσιο Τύπο προερχόμενο μάλιστα από το χώρο της κεντροδεξιάς, προκάλεσε την «οργή» του υφυπουργού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποιες κυρίες, καλεσμένες του Δημήτρη Κοπελούζου στη δεξίωση για τη βάπτιση των εγγονών του, πέρασαν τον υφυπουργό για σερβιτόρο!

Ο κ. Μηταράκης προχώρησε σε μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας και του εκδότη της, ισχυριζόμενος πως στόχος είναι η διαπόμπευσή του.

Για «σερβιτόρος» πάντως, ο κ. υφυπουργός δεν τα πάει και άσχημα...

Keywords
Τυχαία Θέματα