Ένας μήνας περιθώριο ν’ αποφασίσουν οι μέτοχοι της Eurobank

Με βάση το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται για τη συγχώνευση των τραπεζών Εθνικής και Eurobank, η αποδοχή της πρότασης από τους μετόχους της Eurobank θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής που θα προκύψουν από τη διαδικασία θα αρχίσει από τις 27 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο προκύπτουν ετήσιες συνέργειες της τάξης

των 570 με 630 εκατ. ευρώ. Στα πλαίσια της συγχώνευσης πάντως, σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, θα κλείσει το 20% των καταστημάτων του ομίλου , που σήμερα ανέρχονται σε 915 και θα αποσυρθεί το 20% των ΑΤΜ των δυο τραπεζών από τα 2.000 που υπάρχουν σήμερα.

Οι μετοχές

Η σχέση ανταλλαγής είναι 58 μετοχές Εθνικής για κάθε 100 μετοχές Eurobank, ενώ ήδη μέτοχοι που κατέχουν το 43,6% των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank (πρόκειται για την οικογένεια Λάτση) έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν τις μετοχές τους.

Ο νέος όμιλος θα έχει συνολικό ενεργητικό 174,2 δισ. ευρώ δάνεια και απαιτήσεις κατά πελατών 113,0 δις ευρώ. και καταθέσεις 84,6 δισ.

Ως προς τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο νέος όμιλος θα έχει ισχυρή ή και κυρίαρχη παρουσία στις αγορές της Τουρκίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, ενώ εκτιμάται ότι από τα κλείσουν περίπου 20%, ενώ από τα συνολικά 1.080 καταστήματα στην περιοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα