Εν αναμονή των εξελίξεων στην Αίγυπτο (live)

Ενώ το τελεσίγραφο του στρατού για παραίτηση του Αιγύπτιου Προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, έχει παρέλθει από τις 17.30 ώρα Ελλάδος, ο Μόρσι δε δείχνει διατεθειμένος να παραιτηθεί και ζητά ο στρατός να παραμείνει πολιτικά ουδέτερος.

Ο στρατός έχει καταλάβει τις εγκαταστάσεις της κρατικής τηλεόρασης, ενώ περιφερειακά του κτηρίου έχουν αναπτυχθεί τεθωρακισμένα οχήματα. Υπάρχουν πληροφορίες από ξένα Μέσα Ενημέρωσης που μεταδίδουν πως ο Αιγύπτιος Πρόεδρος

βρίσκεται σε κατοίκον περιορισμό. Η πληροφορία διαψεύσθηκε από την Προεδρία.

Εν τω μεταξύ, το κυβερνών κόμμα του προέδρου και πολιτικός βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ελεθερίας) αρνήθηκε επισήμως να λάβει μέρος στη συνάντηση του υπουργού Άμυνας και αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων με τους ηγέτες των πολιτικών δυνάμεων και τους επικεφαλής των θρησκευτικών κοινοτήτων της Αιγύπτου.

Επίσης, σήμερα (Τετάρτη, 03/07) το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Αιγύπτου επανατοποθέτησε στη θέση του τον γενικό εισαγγελέα Αμπντέλ Μεγκίντ Μαχμούντ, τον οποίο είχε απολύσει τον Νοέμβριο του 2012, ο Μόρσι. Ο αντικαταστάτης του, Ταλάατ Αμπντουλάχ, σχολίασε ότι «σέβεται κάθε δικαστική απόφαση», μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.


Live Video streaming by Ustream

Keywords
Τυχαία Θέματα