Εν αναμονή των αποφάσεων των αγροτών

Σε συνελεύσεις αναμένεται να προχωρήσουν σήμερα οι αγρότες προκειμένου να αξιολογηθεί το πακέτο των κυβερνητικών μέτρων που ανακοινώθηκε χθες μετά από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση τους.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, δήλωσε ότι εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες παροχών της κυβέρνησης και τόνισε ότι ο διάλογος με τους αγρότες είναι σε εξέλιξη.

«Μακάρι να είχαμε πολύ περισσότερες δυνατότητες και να λύναμε πολύ περισσότερα προβλήματα...Πιστεύουμε

ότι οι αγρότες θα δείξουν κατανόηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο και ανακοινώθηκαν μέτρα που αντιμετωπίζουν στο μέτρο του δυνατού τα προβλήματα των αγροτών», σημείωσε ο κ. Χαρακόπουλος

Η κυβέρνηση μεταξύ άλλων προτείνει αποκατάσταση στα περσινά επίπεδα της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, δηλαδή από τα 130 στα 160 εκατομμύρια ευρώ, καθιέρωση νυχτερινού τιμολογίου της ΔΕΗ για τους αγρότες, ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων στην παλαιά Αγροτική Τράπεζα και η απομείωση των υποθηκών και αντιμετώπιση του προβλήματος με την πρόωρη συνταξιοδότηση των αγροτών που γεννήθηκαν το ’48 και φέτος θα έπρεπε να βγουν σε σύνταξη γήρατος.

Keywords
Τυχαία Θέματα