Εμφύλιο πόλεμος στην Ουκρανία (φωτό+βίντεο)

Εμπόλεμη κατάσταση επικρατεί στην ανατολική Ουκρανία και συγκεκριμένα στο Σλαβιάνσκ, όπου σήμερα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ κοντά σε σημείο ελέγχου στην πόλη.
Σύμφωνα με το Russia Today συγκρούσεις λίγο έξω από την πόλη με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και ενόπλων είχαν σαν αποτέλεσμα τους νεκρούς.
Η ένταση κλιμακώθηκε καθώς πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι άρματα μάχη με Ουκρανούς στρατιώτες προσπαθούν να μπουν στην πόλη.

Αυτόπτης μάρτυρας

ανέφερε στο RT ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές βάζουν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων προκειμένου να τους εμποδίσουν. Επίσης, ένα όχημα της αστυνομίας ανακοίνωσε με μεγάφωνα την έναρξη της επιχείρησης, προειδοποιώντας τους πολίτες.

«Το δημαρχείο απελευθερώθηκε»

Την ίδια ώρα, οι ουκρανικές δυνάμεις δήλωσαν σήμερα ότι ανέκτησαν τον έλεγχο του δημαρχείου της Μαριούπολης, του λιμανιού στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έπειτα από συγκρούσεις τις πρώτες πρωινές.
«Το δημαρχείο απελευθερώθηκε», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Aβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook, δεσμευόμενος να δοθεί «σκληρή απάντηση, μέχρις εξοντώσεως, στους τρομοκράτες».
Σημειώνεται ότι το βράδυ της 16ης Απριλίου, περί τα 300 άτομα πραγματοποίησαν έφοδο εναντίον βάσης των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών η οποία απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από το δημαρχείο. Η επίθεση απωθήθηκε, τρεις δράστες σκοτώθηκαν και 13 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών.

Φωτό: Russia Today

Keywords
Τυχαία Θέματα