Έλληνες Τουρκία – σεισμός: Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε

Τις δραματικές ώρες που βίωσε από τον φονικό σεισμό στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, περιέγραψε ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Κολοβέτσιος, που ζει στην Καισάρεια και αγωνίζεται στην Κάισερισπορ.  «Ο σεισμός έγινε στις 4:30 περίπου και  ήταν πολύ ισχυρός. Εμείς είμαστε περίπου 3 ώρες από το επίκεντρο, οδικώς. Τον νιώσαμε πάρα πολύ έντονα. Εγώ ήμουν στο κρεβάτι και μόλις σηκώθηκα δεν μπορούσα να κρατήσω την ισορροπία μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.  Στην συνέχεια, αναφερόμενος στην διάρκεια του σεισμού, είπε πως

κράτησε περίπου 1,5 λεπτό και υπήρχαν πολλοί μετασεισμοί.  «Κατά την διάρκεια του σεισμού όλοι έκλαιγαν, έμπαιναν σε αυτοκίνητα. Πραγματικά επικράτησε μία ταραχή. Πάλι καλά που στην πόλη μου απ’ότι μαθαίνω δεν έχουμε κάποια πτώση κτιρίων, όπως σε άλλες περιοχές που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο. Μόνο κάποιες ρωγμές έχουμε εδώ». Τέλος, σημείωσε πως η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας.

«Κατά την διάρκεια του σεισμού όλοι έκλαιγαν, έμπαιναν σε αυτοκίνητα. Πραγματικά επικράτησε μία ταραχή. Πάλι καλά που στην πόλη μου απ’ ότι μαθαίνω δεν έχουμε κάποια πτώση κτιρίων, όπως σε άλλες περιοχές που είναι πιο κοντά στο επίκεντρο. Μόνο κάποιες ρωγμές έχουμε εδώ». Τέλος, σημείωσε πως η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας.

«Από θαύμα βγήκα από το ξενοδοχείο»

Στο Μega μίλησε και Έλληνας από την περιοχή Ισκεντερούν, μία πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία και περίπου 100 χλμ. από το επίκεντρο του σεισμού. «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο σεισμός έγινε περίπου στις 4:20 το πρωί, όταν οι περισσότεροι κοιμόντουσαν. Διήρκησε πολλή ώρα, έγιναν 2-3 μετασεισμοί μεγάλοι. »Κατάφερα να βγω από το ξενοδοχείο μετά από πέντε λεπτά από την έναρξη του σεισμού. Από θαύμα βγήκα. Το ξενοδοχείο είχε αρκετές ζημιές, τα διπλανά κτίρια είχαν πέσει», δήλωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα